Buradasınız: ANASAYFA arrow BASINDA YARGITAY arrow Yargı devleti bireyi korur (21.12.2006, STAR)
Yargı devleti bireyi korur (21.12.2006, STAR)

Yargı devleti değil bireyi korur

       Yargıtay Başkanı Arslan yargının olağanüstü dönemlerde ‘konjonktürel kararlar’ almış olabileceğini belirterek ‘Yargının görevi devleti değil bireyi korumaktır’ dedi.

       CUMHURBAŞKANI adayları arasında adı geçen Yargıtay Başkanı Osman Arslan dün yargı muhabirleriyle öğle yemeğinde biraraya geldi. Cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruları geçiştiren Arslan yargının olağanüstü dönemlerde konjonktürel kararlar vermiş olabileceğini belirterek ‘Biz devleti değil, ferdi korumak için varız’diye konuştu. ‘Yargı herkese lazım. Yargıyla barışık yaşamak, ülkeyle barışık yaşamak anlamına gelir’ diyen Arslan yargı kararlarına ilişkin haberlerin magazin tarzında verilmesini eleştirdi ve şunları söyledi: Bileşik kaplar misali yargının sorunu neyse mühendislerin sorunu da o. Türkiye gibi geri kalmış ülkelerde herşey güllük gülistanlık olabilir mi? Amerika’dan hakim ithal ederek yargıyı yenileyemezsiniz. Arslan Yargıtay’ın iş yükünün çok olduğunu, geçen yıl 518 bin 881 karar verdiğini anlatırken ‘Yerel mahkemeler yüzde 100 doğru karar verseydi, Yargıtay’a gerek yoktu. Ama Yargıtay da hata yapabilir. Günde 2 bin 500’den fazla karar çıkıyor’diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı için ise Arslan doğum gününün 21 Aralık olduğunu belirterek ‘Gelecek yıl Kurban Bayramı da 21 Aralık’a denk geliyor. Aynı gün 43 yılımı tamamlayarak emekli olacağım. Çifte bayram yani’ dedi. Arslan başka bir amacı olup olmadığı sorusuna ‘Yorum yok’ yanıtı verdi. 
21.12.2006

 
< Önceki   Sonraki >
 
 
T.C.YARGITAY Resmi internet Sitesi | www.yargitay.gov.tr | E-posta : iletisim@yargitay.gov.tr | Tüm haklar © 1998 - 2010 YARGITAY